Stockholm fashion week

Går lite utanför ramarna i detta inlägg och ger er en inblick i vad jag var på igår, nämligen Mercedes Benz fashion week. Fick möjligheten för andra gången att gå på Carin Westers visning då min flickvän har praktiserat hos dom och hjälpte igår till på visningen. Tycker visningen var jättefin och giller verkligen deras kläder, tyvärr fick jag inga jättebra bilder på just kläderna men lite på stämningen runt om kring samt en lånad bild på kläderna får ni se nedan.
 
Bilder, 1 & 2 privata, 3 mbfws (instagram)

Tom Dixon

Tom Dixon kommer nu med en ny serie av accessoarer för 2014 och den delen jag gillar mest är den på bilderna nedan, nämligen 'Cog' som är en serie i mässings klädd aluminium. Serien har en mekanisk känsla och kommer i ljusstakar och skrivbordstillbehör.
 
Bilder, designmilk

Strøssel

Vill tipsa om en liten app som jag använder mig ganska mycket av för att få massa inspiration. Strøssel heter den och den finns i app store och är gratis. Det är en liten portabel tidning som har fyra olika flikar, design, entertainment, technology och inspiration. Hur enkel som helst men man kan nästan sitta i timmar och bara trycka sig runt och hitta massa kul. Helt suverän helt enkelt.


Bild, Strøssel.net

Elephant

Peleg design har tagit fram denna lilla smarta elefant som gör att man slipper allt vatten som blir på diskbänken elle handfatet. Allt vatten rinner istället ner tillbaka i vasken vilket är hur bra som helst. Sen att den också fått sig en lite rolig design gör det ju bara ännu bättre. 
 
Bilder, yankodesign.com

Plywood & Cork

Just möbeldesign är något jag verkligen brinner för, inget jag jobbar med men det blir en och annan skiss här hemma. Men att titta runt och få massa inspiration tycker jag är jättekul, speciellt när man hittar möbler med olika materialval och utförande. 
IDag kom jag över denna stolen som är en miljövänlig stol som är gjort i plywood och kork. Detta gör att stolen är något lättare än 'vanliga' stolar. Stolen är dessutom ihop plockbar och även kork delarna går enkelt att byta ut. Stolen kommer i tre varianter, natur, vit och svart. 
 
Bilder Designboom.com

Formex

Idag hade jag äran att få gå på formex för första gången, vilket jag tyckte var jättekul. Man får så mycket ideer till allt möjligt när man går på mässan och kollar runt. Här nedan kommer några bilder från dagen.


House doctor

Tingest.

Georg Jensen

Nomes Copenhagen

Nomess Copenhagen

Walnutstreet

Bilder, privata
 

Inspiration
Bilder, hemnet
 

DIY - Remake

Ibland tröttnar man på grejerna man har i hemåt men släng då inte dessa saker. Mina kartongboxar som jag köpte för ett bra tag sen har stått i fönstret och blivit gula och fula. Så det fick bli en liten remake på dom. Köpte mig självhäftande marmorplast på Kreatima här i Stockholm, ni hittar även det på hemsidan HÄR. Så var det bara börja klippa och pyssla, inte alls så svårt. När jag även höll på fick Saras iphone en liten remake den också. 


Före

Efter

Bilder, privata
 

RSS 2.0