Underbara kök
Bilder, hemnet

DIY

Här kommer lite DIY tips för er som är sugna på att göra något nytt där hemma.


Bilder, (hannasroom.com), (designinspiration.net), (bloodandchampagne.com)

Euro pallet

Ja man tror nog att man sett allt som gjort i pallar vid det här laget men icke. I Amsterdam har ett helt kontor gjorts av just pallar på ett ganska snyggt sätt faktiskt.  Skrivbord, trappa, golv och lite sittplatser. MOST Architecture ligger bakom detta projekt.

Bilder, a10.eu

Dusty Deco

Har ni svängarna förbi på söder, är det ett måste att gå in på Dusty Deco. En riktigt bra vintage butik. Det finns så mycket kul att titta på. Butiken ligger på Kocksgatan 23 i en gammal verkstad. Här kommer några av mina favoriter.


Bilder, dustydeco.com

Ipad fodral

Så enkelt att göra ett fodral till din mobil, surfplatta eller dator. Det som behövs är först något tyg du gillar. Jag tog själv svart fejk läder. Sedan ett snöre som du har binder ihop båda sidorna. Och sedan en håltång. Tog lite tid att sitta och trä igenom snöret genom hålen men det var det värt tycker jag. 


Bilder, privata

Söder

Man hittar så mycket snyggt och kul på hemnet, kan sitta och titta hur länge som helst. Hittade precis denna pärla på söder. En etage lägenhet med stora fönster öppen planlösning och öppet ner. Kan knappast bli bättre. Älskar denna. Med lite mer pengar i plånboken hade jag slagit till direkt. 


Bilder, hemnet

Maserati by Zanotta

För några dagar sedan såg jag att biltillverkaren Mazda hade gjort en fåtölj, men det va ingen fåtölj som föll mig i smaken. Men nu verkar det som att biltillverkarna verkligen vill prova på något nytt. Här är Italienska sport/lyx märket Maseratis fåtölj som dom gjort tillsammans med möbeltillverkaren Zanotta. Detta exemplar ska ha fått sin inspiration från modellen Quattreporte. Bilen i sig är en riktig skönhet och jag tycker verkligen att denna fåtölj blev det samma. Visst ser den skön ut?


Bilder, maseratibyzanotta.com

Todays Random
Bilder, designinspiration.net

Finska veckor

Hoppas ni inte har missat att vi har finska veckor på Royal design. Allt från Iittala som går i vitt, blått, klarglas och frostat är det nu från 20% rabatt och mer. Så kika in hos oss i Sturegallerian eller på Royaldesign.se


Bild, Royaldesign.se

Sol

Helt underbar dag med min älskade. Ligger just nu på klipporna här i Gustavsberg och har det fantastiskt.


 


Bilder, privata


 


Farmerhouse

Ett 300 år gammalt hus som total renoverats i Italien. Se bara hur vackert det är. Uppe på en höjd med sjuk utsikt. Inne i huset är det minimalistiskt inrett, det vita tillsammans med det robusta teglet och ett kök i industrikänsla. Poolen är ju inte heller något att klaga på, att den är högre än marknivån och på ett så snyggt sätt gör den ju helt perfekt. Vad tycker ni?


Bilder, freshome.com

En liten nyhet här på bloggen om ni missat.

Ja som sagt en liten nyhet som jag la till på bloggen här igår. Jag har en stora syster som också bloggar, inte riktigt om samma saker som jag men en väldigt härlig blogg. Hon är en liten knasboll så man brukar få sig några goda skratt när man läser. Hon skriver nästan om precis allt. Så nu finns en länk direkt till min systers blogg om ni vill kika in. Hoppas hon blir glad. Den ligger i menyraden till vänster under länkar.


Bild, privat/ syrran och jag i NY
 

Knivar i trä

Ja jag fortsätter lite i trä kategorien fast den här gången med knivar. Knivare är alltså nästan helt gjorda i lönn trä, allt utom eggen. Tyvärr så är dessa bara en prototyp än men visst hoppas vi att dom snart finns att köpa!?!


Bilder, thefederal.co

Mexikanska döskallar

Jag är inget stort fan av tapeter, jag gillar helst när det är vitt, vitt, vitt. Men nu har jag hittat en tapet som verkligen får upp mina ögen. En tapet med mexikanska döskallar. Riktigt ball. En rulle kostar dock 180 dollar. Så är ni sugna så klicka in här.


Bilder, streetantomy.comEames Wood

Nu kommer en nyhet i eames familjen. Stolen kommer få en sits i trä. Alternativen som kommer är tre trämatrial, valnöt, vit ask och palisander. 

Klicka här för att se mer.


Bilder, hermanmiller.com
 
 

RSS 2.0