Bracelet

Gjorde precis ett armband såhär på morgonkvisten. Köpte en påse med döskallar för ett tag sen som kom till användning idag. Ett läderband, döskallar och ett lås är det enda som behövs.

Bilder, privata

Make it black

Ett litet tips för er som hyr i andrahand (som jag) och inte får göra håll i väggen. Använd er kreativitet med hjälp av washi tejp som man kan köpa i mängder av olika färger och mönster. Jag har helt otippat kört med svart haha. Tejpa upp era favorit artiklar eller bilder. Jätte enkelt och jätte snyggt tycker jag iaf. Så nu har ni fått en ide om hur min lya här i Gustavsberg ser ut. Kommer mer bilder snart.

Bilder, privata

DIY Ljus

Att hitta snygga ljus kanske inte är jättesvårt men jag tycker vissa är bra dyra så därför gjorde jag idag mina egna, dock ingen doft på dom men det va förstå gången jag testade detta så kanske nästa gång. Riktigt enkelt va det iaf.
 
  • Första steget är att hitta några snygga glas/burkar man vill använda. Mina hittade jag på granit för en billig slant.
  • Sedan köpa ljussmassa. Det köpte jag på Panduro, 1kg för endast 84kr och då ingick det vaxade vekar. 
  • Sätta fast en tyngd i änden på veken som ska va ner i ljuset. Den andra änden knöt jag på en penna som håller uppe veken.
  • Smälta Stearinet i ett vattenbad.
  • Hälla i den färg man valt, jag använde mig av vit.
  • Sedan när allt smält är det bara hälla över massan i glasen och sedan ställa dom svalt så det stelnar snabbare.
  • Det sista är att göra en etikett om man nu vill ha det. Mina blev ganska tråkiga den här gången. Hade tänkt att göra en snygg etikett i photoshop och skriva ut men har tyvärr ingen skrivare här. Så det blev svart självhäftande papper och text gjord av en Dymo. 
Lycka til

Bilder, privata

Pall

En pall brukar ofta ha sin vanliga klassiska form, inte många pallar som verkligen sticker ut som denna.


Bilder, furnipure.com
 

Facelift

Har ju mina drömmar om att få renovera något gammalt hus men ändå bevara dess karaktär. I lilla Töreboda där min Sara kommer ifrån har jag hittat ett som har stor potential. Så nu har jag suttit och photoshopat en del för att se hur det kanske skulle kunna se ut. Och nej, jag är inget proffs som ni ser haha. Hoppas ni gillar det iaf.


Före

Efter

Bilder, privata
 

RandomsBilder, bloodandchampagne

My black book

För er som inte vet så älskar jag att rita/skissa, gör det en hel del då jag inte har så mycket för mig och nya idéer dyker upp. Här kommer ett litet urval ur ett av mina block. Hoppas få en hel del till verklighet i framtiden. Hoppas ni gillar det. 


Bilder, privata

Artisan Frostvit

För er som har missat så har KitchenAid, Artisan kommit i frostvit. Det är en wedding edition men hur snygg är den inte? Inspirationen kommer från pärlor eftersom pärlor betraktas som den perfekta bröllopspresenten.

Inga planer på giftemål just nu men denna skulle jag verkligen vilja ha NU

Beställ den gärna på Royaldesign.se eller kom in till oss i butiken i Sturegallerian och beställ en.
Bild, royaldesign

Koppar

Koppar är något som bara växer och växer för mig, vet inte vad det beror på men har verkligen fattat hur snyggt det är så länge det inte blir för mycket. 

1 Lamphållare, Artilleriet. 2 Boxar, House Doctor. 3 Lampa, Artilleriet. 4 Ljus, H&M Home. 5 Burk, House Doctor. 6 Oljelampa, Klong
.
Bild, privat kollage

Industrial lamps

Här kommer en del industrilampor som fallit mig i smaken. Riktigt snygga och annorlunda. 


Red & Black

Att sätta ihop och fota stileben är riktigt kul. Här är dagens 


Bild, privat

DSR

Det är en del som har undrat vad det vita är i min header. Inte lätt för alla att se men det är alltså en Charles eames DSR stol. Jag äger själv dessa stolar, dock inte äkta, inte riktigt min prislapp på dom. 

Är ni själva sugna på att köpa dessa men inte vill lägga allt för mycket pengar kommer här en sida som gör bra kopior av en hel del klassiska design stolar. Bluesuntree


Bilder, privata

Pure white paper

Li Hongbo är en kinesisk konstnär/designer som jobbar med papper, och det är inte ett ark vi pratar om utan flera tusen. Han har gjort konstverk som verkligen står ut. Stora buntar papper som bildar tredimensionella figurer som från första stund ser ut som något i plast men sedan när man drar i figurerna ändrar de form. Kolla in videon nedan. Döskallen som visas får gärna pryda mitt hem...

Li Hongbo - Pure White Paper from Dominik Mersch Gallery on VimeoMalmö

I Malmö finns sjukt mycket fina lägenheter. Här kommer ett exempel. Öppet ner, magisk trappa, tak balkar och öppen planlösning.


 


Bilder, hemnet

Stamps

Med ett gammalt sudd, kniv och lite färg så kan man göra ett enkelt pyssel. Själv har jag idag gjort en liten skalle :)


 


Bild, privat


 


Inspiring windows

Stora fönster när dom är som bäst.


Bilder, bloodandchampange

I'm back

Ja nu va det alldeles för längesen jag bloggade så nu kör vi igen. 
I början av januari flyttade vi in i den nya lägenheten som vi hyr i andrahand här i Gustavsberg på Värmdö.
Trivs utmärkt, skönt att ha något eget här uppe tillslut. Så nu är det dags att för kreativiteten att flöda igen. Nedan ser ni en liten teaser på hur det ser ut efter en månad här. Som ni ser så är det mycket svart och vitt :D Ska visa er mer framöver.
Bilder, privata

 
 
 

RSS 2.0